Zřejmě ještě budou EUrovolby a situace jako by se i v roce 2024 opakovala

14.04.2024 | Změny

Média si zase melou svoje a prosazují své kandidáty. Mladá a krásná (Danuše Nerudová) ze sebe sice opět udělala před kamerami totální blbku, nicméně tomu rozumí jen část národa a ti zblblí tomu zdá se i uvěřili.

Budeme se modlit, aby se po neúspěchu s prezidentskými volbami a senátními tato protinárodní osoba nedostala ani do EUroparlamentu, natož se stala ještě tupější verzí zaprodané Jourové na pozici eurokomisařky. Tam už je beztak celá řada těch „moc chytrých“ co si myslí, že mají moc a ztrpčují život všem evropanům.

Poté, co ohvězdičkovaný a metály ověšený parašutista a motorkář, zelená guma generál Pávek vydávající se za našeho prezidenta prohlásil, že se jako země v EUroparlamentu s klidem vzdáme svého práva veta, jsme šli do kolen a hlavy bychom si ukroutili. Rychle se vybarvil do modrožluta a naši zemi (svoji rodnou zemi) hodil přes palubu (nebo spíš prodal). Ale jeho odhodlaný výraz a vystupování mu mnozí žerou. Protinárodní hodnoty dovršil propagací Eura jako naší měny namísto České koruny. No a tak teď už nad jeho výroky a zaprodaností pláčou i rozumní ekonomové.

My to však chápeme – některými příčinami jsou mediální manipulace a trefný Platónův citát:

„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“

Situace se tak konečně mění a lidé toho mají plné zuby. Konečně i ti, kteří nikdy nechtěli dělat politiku, začínají něco dělat. Vysouvají se ze svých ulit a jdou s kůží na trh. My také. Není nám jedno, co se tady děje. Už dlouho.

Stávka zemědělců v Evropě, kdy vyrazili se svojí technikou trhat silnice, metat hnůj a skrápět močůvkou úřední vládní budovy i policejní stanice, byla samovládcům velkou výstrahou. Nicméně s minimálním efektem. V okolních zemích to lidé pochopili a vyrazili do ulic se zemědělci.

Zatímco „naše“ média jsou proamerická, prounijní a hlavně provládní, a tak jako vždy rádobynovináři drželi hubu a krok. Výjímkou jsou některé kanály z tzv. alternativy a tady náš speciální dík patří Ivanu Smetanovi a jeho KTV live, který rozebírá všechny palčivé otázky a problémy se svými hosty, dělá živé přenosy a poskytuje tak zpravodajství objektivnější, než kdysi dávno česká a skvělá ČT.

Nedejbože, aby se někde v mainstreamu provalilo, že green deal (čti grýndýl) nefunguje pořádně nikde. Holanďani omezují uživatele s elektromobily a vypínají dobíjecí stanice, protože jim to nezvládá síť. V severských zemích plánují zavést nebo už zavedli dodatečné daně z užívání elektroaut a je to v přepočtu na naše až 1,50 Kč na ujetý kilometr, protože si přišli na to, že elektromobilita není nic ekologického ani ekonomického a vejfuk má elektroauto v komínu elektrárny. A že to nezvládá elektrická síť v Německu. A že Němci s Francouzy natajňačku znovu spouštějí již odstavené elektrárny na uhlí a jádro.

A tak jsem se podíval do archivu na starší videa, která jsem v roce 2022 publikoval na svém Youtube profilu a světe div se, ono to i dnes sedí jak prdel na hrnec. Prostě pojďme volit čerstvou krev a změňme systém.

Video z 25. 8. 2022 s názvem „Probereme se?“

V čem jsou tedy volby do Europarlamentu jiné?

Lidé se možná už nebudou chtít nechat obelhat. Je spousta nově naštvaných, kteří dali svůj hlas těm, kteří na ně dnes z vysoka kašlou. Mezitím se díky Bureš TV objevila videa s Ing. Petrem Blahynkou, který vysvětluje celou geopolitickou situaci a mluví o Lokálním systému. Jeho prezentace jsou dokonalé, přesné, věcné.

Lidově řečeno – Blahynkovy prezentace a vize musí pochopit i blbec. Zřejmě se tak dostal až na seznam nepohodlných, jelikož to zjevně chápou i ti nejzabedněnější. Nicméně informace se i přes alternativu v tomto směru šíří příliš pomalu a málokdo si umí udělat nadhled v situaci. Je to pochopitelné…

Proč je obtížné se v politice orientovat pro běžného člověka?

Jsme čím dál ve větším tlaku a krysím závodu. Mnohým jde o přežití, některým o nemovitosti, ostatním o živobytí. Jen hrstka těch, kteří si stále ještě myslí, že se jich to netýká si stále ještě na Titaniku objednává šampaňské a hudbu na přání. Ten, kdo by se chtěl orientovat v politice musí přestat číst pouze nadpisy a sledovat pouze televizi. A věnovat dlouhodobě hodiny času denně tomu, aby si dělal celkový přehled v souvislostech o lidech, co říkají a především si ověřovat, co dělají.

A možná si začít dělat obavy o budoucnost nejen svých vnoučat, ale už i dětí a své existence. Protože pokud se situace nezmění, přestane brzy existovat technologická Evropa, padne kromě hutního a sklářského také automobilový průmysl se všemi důsledky.

Všechno souvisí se vším. Dodavatelé, subdodavatelé, kupní síla. Budeme ještě rádi, za zemědělce, že nás budou v době velké krize živit vlastními potravinami. Protože by se taky  mohlo stát, že si němec či ital nebo jiní vlastníci megařetězců stáhnou potraviny do svých zemí a my tak budeme chodit čumět do prázdných regálů a žrát na sádle své domácí mazlíčky…

A jestli se ptáte, proč jsem ve videu jako Ezop, pak jsem byl tehdy rozhodnutý, že se ostříhám a oholím, až padne Fialova vláda. No ale to bych se dneska přes ty odporné vousy už ani nenajedl a přes vlasy neviděl 🙂 Shodil jsem to všechno až mnohem mnohem později…

Autor: Michal Dušek

Milan GT Gabriel: Michal je pravý Čech se srdcem na pravém místě. Respektive na dvou místech - ve své hrudi a ve svých dlaních, které má vždy připravené k přátelské pomoci i obejmutí. Profesně je IT specialista a kreativec, jak říká on: nápadník 🙂 A zatímco kreativa a filozofický základ dezolátů na drátě jsou naší společnou záležitostí, on-line část projektu po technické stránce je z 99 % jeho zásluhou. Bez Michalových komplexních zkušeností s online projekty by dezoláti na drátě nevznikl. Je skvělé mít někoho, s kým si člověk může rozumět ideově a přitom tak schopného, že dokáže tyto myšlenky a nápady dostat do reality online i offline. Díky Ti, Míšo, je s Tebou radost spolupracovat.

Rubriky

Podcast #2024/5: Spoofing – zneužívání telefonních čísel k podvodům

Věděli jste, že i vaše telefonní číslo může někde někdo zneužívat k podvodům a vydávat se za vás? Máte pocit, že telefoní číslo je pouze vaše? Byli jste si jisti, že i když máte svůj telefon vždy při sobě, tak nikdo naše číslo nemůže používat? Vyvedeme vás z omylu a mylného předpokladu…

Buď příjemný a milý ve tváři…

„Buď příjemný a milý ve tváři, vlídný a zdvořilý ve způsobech, přívětivý a pravdomluvný ústy, vroucí a upřímný srdcem. Miluj a tak milován budeš.“ – Jan Amos Komenský

Dezolátoviny e-mailem

Jste připraveni na vzestup vědomí a spojení českého národa s námi, dezoláty? Svobodnou cestu odvahy, laskavosti i naděje? Nenechte si ujít novinky a připojte se.

A teď se mrkněte do své e-mailové schránky a svůj e-mail potvrďte.

Pin It on Pinterest

Share This